Biała kiełbasa zapiekana z jabłkami to klasyka na wielkanocnym stole moich dziadków, u których zawsze spędzałam święta. To też jedno z bardziej aromatycznych wspomnień, które mam w głowie, kiedy myślę o rodzinnej Wielkanocy :) Dziś stawiam na stole swoją wersję tych pysznych kiełbasek i już na wstępie ogromnie zachęcam do ich wypróbowania, bo bogaty smak tego dania na pewno znajdzie swoich zwolenników! Tu w podstawie złoci się karmelizowana cebula z czosnkiem, a między nimi radośnie hasają kuleczki gorczycy z ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)