CIASTO DROŻDŻOWE - CYNAMONOWE (ODRYWANE)
CIASTO DROŻDŻOWE - CYNAMONOWE (ODRYWANE)
To już moje drugie podejście do ciasta drożdżowego - odrywanego. Pierwsza wersja była z nadzieniem z białego maku. Przepis znajdziecie tutaj . Ta dzisiejsza z cynamonem, jako że bardzo lubię tą przyprawę, zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu. Korzystam z przepisu Agnieszki , która pewnego razu przyniosła takie pyszności na jedno ze spotkań, gdzie planowaliśmy dużą imprezę. Nie skłamię, jak powiem, że ciasto zniknęło w 5 minut. Jest mięciutkie i bardzo aromatyczne. Szczerze polecam :) SKŁADNIKI : 2... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach
Autor
Katarzyna Czapran
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, mak, impreza, ciasto z makiem
Inne przepisy z Kuchnia w opałach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję