Wallenbergare- szwedzkie kotleciki z mielonej cielęciny

Wallenbergare- szwedzkie kotleciki z mielonej cielęciny

Wallenbergare- szwedzkie kotleciki z mielonej cielęciny

Przepis na te smaczne i wyjątkowo delikatne kotleciki wypatrzyłam przypadkowo w TV, w jakimś programie kulinarno-podróżniczym.   Od razu mi się spodobał i starałam się jak najwięcej z niego zapamiętać, żeby zrobić   te kotleciki na obiad.   Potem z ciekawości poszukałam w necie i znalazłam przepis ... tutaj . Zależało mi na przepisie oryginalnym, a znalazłam „po drodze” wiele innych przepisów na... kotleciki szwedzkie, ale wszystkie odbiegały od tego, jaki stosuje się w Szwecji w restauracjach.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.