Tort orzechowo-czekoladowy

Tort orzechowo-czekoladowy

Tort orzechowo-czekoladowy

Prosty i smaczny tort na każda okazję. Idealny na Dzień Babci i Dziadka. Składniki: Ciasto orzechowe: 10 jajek 1 szklanka cukru 20 dkg orzechów włoskich mielonych 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny 1/2 łyżeczki kakao 1. Ciasto o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Bietki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

bietkabietka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, biszkopt, bułki, mielone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, tort, torty, krem czekoladowy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z orzechami, tarta czekoladowa, ciasta z masa, bułka pszenna, tort orzechowy, ciasto ucierane , biszkopt idealny

Inne przepisy z Kuchnia u Bietki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.