Placki ziemniaczane to absolutny klasyk, który rozgrzewa serca i żołądki od pokoleń. Każdy ma w pamięci ten smak z domu, często kojarzony z przepisem babci, który wydawał się taki prosty, a jednak zawsze wychodził idealnie. Ale co, jeśli chcemy odtworzyć tę magię w naszej kuchni? Jak uzyskać tę idealną konsystencję ciasta – ani za suche, ani za mokre – i te cudownie chrupiące brzegi, które są kwintesencją dobrych placków? W tym artykule rozłożymy na czynniki pierwsze sprawdzone babcine sekrety, krok po kroku...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.