Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem

Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem

Barania łopatka w jagodowej wódce z melisą i cząbrem

Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest jednym z najzdrowszych mięs to na dodatek ma delikatny i intrygujący smak. Stosunkowo łatwa w przyrządzeniu, jej smaku nie warto zakłócać. Lekkie niuanse i marynowanie w kefirze na noc - czynią cuda. Gulasz z baraniej łopatki może sprawić że zapomnicie o bardzo niezdrowej wieprzowinie :). Zapraszam do przepisu. Dla 2-3 osób Czas przygotowania: 1,5 godziny + marynowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia PROzdrowotna

Autor

Tobiasz GacekTobiasz Gacek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, proste ciasto, ciekawe przepisy, kefir, deser, ryż, proste i szybkie ciasto, desery, sałatka, koktajle, sałatki, ciasto, mus, gulasz, ciastka kremówki, dania mięsne, wieprzowina, ciasta z kremami, szybkie ciasto, szybki deser, gulasz z łopatki, mięso duszone, szybkie sałatki, szybka sałatka, łatwe ciasto, lekkie sałatki, czosnek w ziołach, sałatka z ryżem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Kuchnia PROzdrowotna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.