Czas na jabłuszka, sezon w pełni. Uwielbiam te ciasta Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić je na małe kawałki. Jabłka obtoczyć w 1/4 ilości cukru, a następnie w 1/4 ilości mąki pszennej. ( nie zmieniać kolejności) Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz roztopione i przestudzone masło. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać jabłka i ponownie wymieszać. Ciasto wył...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl