Pszczółka orzechowo – migdałowa

Pszczółka orzechowo – migdałowa

Tak się dzisiaj zastanawiałam dlaczego to ciasto nazywa się pszczółka? Nic a nic miodku ani pyłku pszczelego, może dlatego że słodka góra Mam na blogu jeszcze pszczółkę z kokosem, też godna polecenia . Przygotowanie masy – do garnuszka dodać wszystkie składniki i podgrzewać, co jakiś czas mieszając aż masło i cukier się rozpuści. Dokładnie wymieszać i odstawić żeby ostygło. Wykonanie ciasta – masło z cukrem utrzeć na gładką masę. Następnie dodawać po jajku, cały czas mieszać. Obie mąki i proszek d...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.