Jeden z najlepszych przepisów na babkę drożdżową. Mam ten przepis od babuni, ma go od 70 lat a może i dłużej. Dzisiaj babunia ma 93 więc mam od kogo czerpać pokoleniowe przepisy Babka jest pyszna mokra i aromatyczna. Przygotowanie rodzynek – rodzynki zalać rumem i tak zostawić. Drożdże pokruszyć do kubka, wsypać 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki. Zalać letnim mlekiem. Wymieszać i odstawić na chwilkę, aż drożdże ruszą i masa podwoi objętość. Masło z cukrem utrzeć. Dodawać w odstępach jajka i żółtka, wymiesza...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl