Jeden z najlepszych przepisów na babkę drożdżową. Mam ten przepis od babuni, ma go od 70 lat a może i dłużej. Dzisiaj babunia ma 93 więc mam od kogo czerpać pokoleniowe przepisy Babka jest pyszna mokra i aromatyczna. Przygotowanie rodzynek – rodzynki zalać rumem i tak zostawić. Drożdże pokruszyć do kubka, wsypać 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki. Zalać letnim mlekiem. Wymieszać i odstawić na chwilkę, aż drożdże ruszą i masa podwoi objętość. Masło z cukrem utrzeć. Dodawać w odstępach jajka i żółtka, wymiesza...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl