Bardzo dobre pączusie. Moja siostrzenica zrobiła je dla nas. Wykonanie – wszystkie składniki wrzucić do miski i za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Smażenie – wlać olej do garnka, rozgrzać. Jak już olej jest wystarczająco gorący wrzucać porcje ciasta do oleju. Zmniejszyć ogień. Użyjcie do tego małej łyżeczki, nabrać ciasta z czubkiem. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Olej podczas smażenia nie może być już tak gorący jak na początku. Wykonanie w thermomix – wszystkie składniki wrz... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl