Przepis na : kolacja
Taki omlet wystarczy dla dwóch osób. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki. Na patelni roztopić masło, dodać połowę cukieru. Wymieszać, rozłożyć plasterki jabłek na całej patelni. Obsypać jabłka cynamonem. Smażyć aż cukier się lekko przypiecze a jabłka zmienią kolor. Nie mieszać tylko kilka razy potrząsnąć patelnią. Oddzielić białka od żółtek. Białka z solą ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z kwaśną śmietaną na puszystą masę. Do żółtek dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Wylać masę jajec... czytaj dalej...
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl