Bardzo pyszne muffinki. Wilgotne i pyszne. Wykonanie – Dynię obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Za pomocą malaksera dokładnie zmielić na gładką masę. Orzechy rozdrobnić, odłożyć. Do masy dyniowej dodać jajka, olej, cukier, cynamon, cukier wanilinowy. Dokładnie zmiksować. Mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia wmieszać w masę dyniową, dokładnie wymieszać na gładką masę. Dodać rozdrobnione orzechy oraz rodzynki. Wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Formę do muffinek wysmarowa... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl