Bardzo dobre ciasto mokre i długo świeże. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Masło z cukrem utrzeć na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku i dokładnie wymieszać. Dodać marchew, rodzynki, orzechy, mąkę, sodę, gałkę muszkatołową, cynamon, wymieszać bardzo dokładnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 C i piec 40 – 45 minut. Zawsze sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Jak po wyjęciu patyczka z ciasta będzie on such to cias... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl