Marchewkowe ciasto z bakaliami

Marchewkowe ciasto z bakaliami

Marchewkowe ciasto z bakaliami

Bardzo dobre ciasto mokre i długo świeże. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Masło z cukrem utrzeć na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku i dokładnie wymieszać. Dodać marchew, rodzynki, orzechy, mąkę, sodę, gałkę muszkatołową, cynamon, wymieszać bardzo dokładnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 C i piec 40 – 45 minut. Zawsze sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest przepieczone. Jak po wyjęciu patyczka z ciasta będzie on such to cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto marchewkowe, ciasto ucierane , lukier , marchewkowe, deser, desery, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.