Znalazłam ten przepis w zeszycie z przepisami mojej mamuśki. Jej już nie ma ale ciągle jest obecna w moim życiu, duchem Uwielbiam takie pokoleniowe przepisy. Jabłecznik naprawdę pyszny. Przygotowanie masy z surowych jabłek , to jest druga wersja jak nie macie musu jabłkowego. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić je na mniejsze kawałki. Tak przygotowane jabłka wrzucić do garnka, gotować aż powstanie z nich papka. Dosłodzić według uznania. Nie za słodko, ciasto już jest słodkie. Masę ostudzić. Wykonanie...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl