Indyjski chlebek Chapatis

Indyjski chlebek Chapatis

Indyjski chlebek Chapatis

Bardzo proste w wykonaniu i pycha. Polecam. Mąkę, sól i wodę wlać do miski i dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto musi być gładkie. Ugniatać ciasto około 5 minut. Następnie przykryć i zostawić na godzinę żeby odpoczęło. Ciasto zrobi się sprężyste i da się pięknie formować. Uformować z ciasta wałek o grubości 3 cm i pociąć na 10 równych części. Posypać delikatnie mąką stolnicę, każdy kawałek ciasta lekko spłaszczyć. Za pomocą wałka uformować okrągłe cieniutkie chlebki. Mocno rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Poł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placuszki, chleb, deser, desery, pieczywo

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.