Przepis na : obiad
Cielęcina to bardzo zdrowe mięsko. Jednak u nas nie za często kupowane, pewnie ze względu na cenę. Zachęcam do tego żeby czasami coś z niej ugotować. W garnuszku wymieszać miód, musztardę i olej. Mięso posolić i wysmarować marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Najlepiej włożyć ją do rękawa foliowego. Następnego dnia ponownie mocno zamieszać przyprawy i mięso. Dodać do worka marchewki pokrojone na mniejsze kawałki, pomidorki przekrojone na pół, pora pokrojonego drobno i cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl