Cielęcina z rękawa

Cielęcina z rękawa

Cielęcina z rękawa

Przepis na : obiad

Cielęcina to bardzo zdrowe mięsko. Jednak u nas nie za często kupowane, pewnie ze względu na cenę. Zachęcam do tego żeby czasami coś z niej ugotować. W garnuszku wymieszać miód, musztardę i olej. Mięso posolić i wysmarować marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Najlepiej włożyć ją do rękawa foliowego. Następnego dnia ponownie mocno zamieszać przyprawy i mięso. Dodać do worka marchewki pokrojone na mniejsze kawałki, pomidorki przekrojone na pół, pora pokrojonego drobno i cebulkę pokrojoną w piórka. Wszystko w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, ziemniaki, obiad, dania mięsne, pieczone ziemniaki, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.