Chlebek ziołowy, rewelacja

Chlebek ziołowy, rewelacja

Chlebek ziołowy, rewelacja

Jest to bardzo popularny chlebek, to jest moja wersja i mój smak. Polecam. Wykonanie ciasta – Drożdże wkruszyć do kubka, dodać cukier, 1 łyżkę mąki i trochę letniej wody. Przykryć i zostawić do wyrośnięcia. Na stolnicę wsypać mąkę, sól, tymianek ,zrobić wgłębienie. Do wgłębienia wlać olej, wyrośnięte drożdże i trochę wody. Ugniatać, podczas ugniatania dolewać stopniowo wodę. Ugnieść ciasto na gładką sprężystą masę. Włożyć ciasto do lekko natłuszczonej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.