Przepis na : obiad
Trochę się spociłam robiąc to danie Bałam się że nie wyjdzie. Syn rzucił mi hasło kaczka po chińsku i postanowiłam to zrobić. Tutaj powinien być sos hoisin który zrobiłam ale mi nie smakował, Postanowiliśmy wykorzystać gotowy sos teriyaki, który zresztą idealnie tu pasował Można podawać na zimno. Przygotowanie piersi – piersi oczyścić, naciąć skórę na kształt szachownicy. Doprawić solą i pieprzem,, oprószyć tymiankiem. . W małym kubku wymieszać miód i sos sojowy i wlać go do mięsa. Dokładnie wymiesza...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl