Buraczki z lekko zaostrzonym smaku

Buraczki z lekko zaostrzonym smaku

Buraczki z lekko zaostrzonym smaku

Trochę zmieniłam tradycyjny sposób wykonania buraczków. Przez dodanie imbiru lekko zmieniły smak, ale nie jest bardzo wyczuwalny. Taka delikatna zmiana. Są pyszne Buraczki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie zlać wodę z buraczków i ostudzić buraczki. Zdjąć skórę i zetrzeć buraczki na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć również na tarce o dużych oczkach. Imbir oskrobać i zetrzeć na najdrobniejszych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny, dodać cukier, wymies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.