Ciasto jest pyszne, puszyste i mięciutkie. Takie ciasto robi się bardzo szybko i każdy da sobie radę. Wykonanie – białka ubić na sztywną pianę. Następnie wsypać cukier i ponownie ubijać. Teraz kolej na żółtka, które muszą być dodawane w małych odstępach podczas ubijania. Teraz ubijać już wolniej, dodawać po łyżce mąki i na koniec proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Pieczenie – blaszkę o wymiarach 20 x 25 wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto. Na górze rozłożyć dowolne owoce... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl