Kurczak w jabłkach. Aromatyczny, rumiany, chrupiący

Kurczak w jabłkach. Aromatyczny, rumiany, chrupiący

Kurczak w jabłkach. Aromatyczny, rumiany, chrupiący

Przepis na : obiad

I znowu kurczak... Co ja poradzę, że jak nie mam pomysłu na obiad to kończy się na kurczaku . W końcu łatwo go zdobyć, a ponadto da się szybko przyprawić i to na nieskończenie wiele sposobów. Ostatnio najlepiej nam smakuje ten w musztardzie francuskiej . Tym razem upiekłam go dla odmiany w majeranku i z jabłkiem. Mniam. Znowu prosto szybko, smacznie i kurczakowo. Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1 twarde, słodkie jabłko garść majeranku dużo pieprzu kilka kropli sosu sojowego ciemnego kilka kropli soku z cytryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia po mojemu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.