Przepis na : obiad
Aromatyczna okrasa z drobno pokrojonej kiełbasy i cebulki i stalowe kluski łyżką kładzione, to połączenie smaków wręcz idealne. Poza tym, naszym zdaniem szare kluski ” z łyżki” są o wiele smaczniejsze i bardziej rasowe od tradycyjnych, kształtnych żelaźniaków. Pamiętam, jak kiedyś pierwszy raz poczęstowano mnie właśnie takimi kluskami. Dokładnie też taka jak w dzisiejszym przepisie była okrasa. Drobniutko pokrojona swojska kiełbasa bez osłonki i cebulka. Podsmażone razem na wiejskim smalcu. Dziś w... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.