Karadjordjeva šnicla – schabowy po serbsku

Karadjordjeva šnicla – schabowy po serbsku

Przepis na : obiad

Karadjordjeva šnicla, to prosta wykonaniu roladka z cienko rozbitego mięsa, taki „zwijany” schabowy po serbsku . W oryginalnej wersji kotlet ten jest posmarowany od środka znanym min. na Bałkanach kajmakiem. Nie jest to jednak słodka gęsta masa, którą znamy pod tą nazwą. Serbski kajmak jest swego rodzaju słonym „serkiem” przygotowywanym w wyniku fermentacji. U nas praktycznie nie znanym. W związku z tym postanowiliśmy nieco improwizować. Słonym serem chętnie przez nas w kuchni używan...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.