Przepis na : śniadanie
Mielonka drobiowa wykonana z mięsa z udek kurczaka z dodatkiem czosnku i przypraw. Przygotowana i pieczona w słoikach a'la domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Wychodzi pyszna w smaku, z galaretką na wierzchu. Jest też bardzo prosta w przygotowaniu i każdy sobie z nią poradzi. Może wydawać się, że jest to pracochłonne, bo mięso przygotowuje się przez kilka dni, ale naszej pracy jest naprawdę niewiele. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa dla kupnych wędlin, b...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...