Przepis zaczerpnęłam z gazetki Moja Kuchnia nr 4 (2009). Polecam taki sposób na białą kiełbasę. Inną wersję można znaleźć tutaj: KLIK .Składniki:6-8 białych kiełbasek6-8 cebul2 czerwone papryki4 kiszone ogórkiolejsól, pieprzostra mielona papryka do smakuSposób przygotowania:1. Cebulę pokroić w krążki, a ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej.2. Paprykę pokroić w cienkie paseczki.3. Do warzyć dodać 2 łyżki oleju, doprawić solą, pieprzem i papryką.4. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć białą kiełbasę, przykryć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...