Królik duszony w sosie cebulowym

Królik duszony w sosie cebulowym

Królik duszony w sosie cebulowym

Królik to bardzo szlachetne mięso, często robiłam rosół, ale teraz postanowiłam go udusić z cebulką do ziemniaczków. Przyznam że dzieci moje nie przepadają za królikiem, ale ja lubię pasztet z królika, rosół,  mięsko duszone , tylko gotować i jeść :) Królik duszony w sosie cebulowym  SKŁADNIKI: królik - 1 szt cebula - 3 szt liść laurowy - 3 szt ziele angielskie -4 ziarenka czosnek - 2 ząbki majeranek sól i pieprz tłuszcz mąka do obtaczania mięsa  PRZYGOTOWANIE: Królika umyć, osączyć, podziel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, królik, mięso duszone, rosół, sosy, ziemniaki, pasztet, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.