Biszkoptowe serce z jeżynami

Biszkoptowe serce z jeżynami

Biszkoptowe serce z jeżynami

Lubię dogadzać domownikom kulinarnie  Biszkoptowe serce z jeżynami SKŁADNIKI: jajka - 2 szt mąka - 2 łyżki cukier - 2 łyżki proszek do pieczenia - szczypta jeżyny - 1 garść tłuszcz do formy PRZYGOTOWANIE: Jeżyny umyć, osączyć. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając cukier, dalej ubijać. Następnie do ubitej masy dodać wymieszaną mąkę z cukrem, delikatnie wymieszać. Foremkę w kształcie serca, wysmarować tłuszczem. Wylać ciasto do formy, posypać jeżynami. Ws... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciasto, jajko, ciasteczka, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.