Hummus idealny, czyli zupełnie gładki, bez grudek, w smaku zbilansowany. Jest kilka zasad o których trzeba pamiętać: do namaczania ciecierzycy koniecznie dodaj sodę oczyszczoną, ciecierzycy nie sól w trakcie gotowania- posolisz w trakcie blendowania, koniecznie dodaj czosnek- ale nie za dużo. Wariacji na temat hummusu jest tyle co kucharzy, możesz dodać pieczonego buraka, dynię, pietruszkę, kolendrę, ja postawiłam dziś na klasyczny hummus, bez dodatków. SKŁADNIKI: - szklanka ciecierzycy - płaska łyżeczka sody oczy... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...