Zupa z suszonych grzybów z soją

Zupa z suszonych grzybów z soją

Zupa z suszonych grzybów z soją

Ze sprzętem coraz gorzej... Jakość zdjęć przeprasza czytelników. + sól, pieprz do smaku Grzyby pozostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia gotujemy wywar warzywny. Grzyby odcedzamy, siekamy/kroimy w cienkie, krótkie paski. Połowę z nich wrzucamy do wrzącego bulionu razem z wodą z moczenia grzybów oraz soją i gotujemy całość do miękkości ziaren. Cebulę szklimy w rondelku na dwóch łyżkach masła. Dorzucamy do niej drugą część grzybów oraz łyżeczkę ciemnego sosu sojowego. Przesmażamy kilka minut, po czym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.