Powidła śliwkowe z piekarnika

Powidła śliwkowe z piekarnika

Przepis na : deser

Najlepsze powidła śliwkowe z piekarnika. Najszybszy i najłatwiejszy sposób na zrobienie powideł, czyli przygotowanie powideł ze śliwek w piekarniku. Powidła ze śliwek robi się szybko, bez długiego stania w kuchni i mieszania. Powidła śliwkowe z piekarnika mają intensywniejszy smak, gdyż z pieczonych śliwek wyparowuje więcej wody. Dlaczego warto zrobić powidła śliwkowe z piekarnika? Podstawową zaletą przygotowania powideł śliwkowych w piekarniku jest czas, który możemy wykorzystać w inny sposób niż mieszani...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.