Przepis na : deser
Aromatyczna, klarowna, delikatnie słodka i odświeżająca nalewka z pigwowca. Świetnie pasuje do ciasta, jak i do obiadu, gdyż pomaga trawić ciężkostrawne posiłki. Wzmacnia organizm, nie pozostawia w ustach żadnego posmaku, tylko raczej orzeźwienie. Nalewka z pigwowca jest chyba jedyną nalewką, którą staram się robić praktycznie co roku. Nie jestem ekspertem w wytwarzaniu nalewek, ale ta jest pyszna według mnie i osób, które ją próbowały. Wcześniej dodawałam do niej jeszcze miodu naturalnego, który nadawał jej ciemnie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...