Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej

Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej

Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej

Przepis na : deser

Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej mogą być jedzone ze słodkimi lub wytrawnymi dodatkami, gdyż mają bardzo neutralny smak. Delikatne, a zarazem łatwo je składać lub zawijać w nie nadzienie. Najlepsze wychodzą smażone na patelni delikatnie tylko posmarowanej masłem klarowanym. Ciasto na naleśniki z mąki ryżowej powinno być dość rzadkie, zbyt gęste spowoduje, że po usmażeniu naleśniki będą twarde i łamliwe. Podczas smażenia również nie wlewać na patelnię zbyt dużej porcji ciasta, gdyż efekt będzie podobny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, ciasto, bezglutenowe, mak, ser biały, desery, deser, przekąski, szybkie przekąski, ciasto z makiem, łatwe ciasto, tanie ciasto, szybkie ciasto, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.