Imbir marynowany - jak zrobić w domu?

Imbir marynowany - jak zrobić w domu?

Imbir marynowany jest znanym dodatkiem do sushi, ale stanowi również zdrową przekąskę do ryb i mięsa. Marynowany imbir to składnik zaostrzający smak wielu sałatek, zwłaszcza z dodatkiem ryżu. Imbir oprócz walorów smakowych ma także właściwości prozdrowotne oraz działanie przeciwzapalne, poprawia odporność i ułatwia trawienie. Zobacz, jak zrobić marynowany imbir w domu? Imbir marynowany najczęściej wykorzystywany jest w kuchni japońskiej jako przekąska do sushi. Spożywa się go pomiędzy jedzeniem różniących się od ...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.