Banalnie proste danie dla amatorów jajek. Odmian terriny jest wiele. Ja prezentuję Wam pieczoną z jajek, kolorowej papryki i tuńczyka. Terrina z papryką i łososiem Kuchnia Bez glutenu Porcje 6 Porcje 6 Składniki 10 szt jajka 3 szt papryka trzy kolory 1 puszka tuńczyk w wodzie Sposób przygotowania Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Miksujemy jajka na gładką masę. Dodajemy paprykę i mieszamy. Do formy wykładamy połowę masy jajecznej. Na nią wykładamy tuńczyka i zalewamy pozostałą c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...