Sałatka z pieczonego buraka i grillowanego rabarbaru

12
  • Sałatka z pieczonego buraka i grillowanego rabarbaru
  • Sałatka z pieczonego buraka i grillowanego rabarbaru

    Przepis na : sałatka

    Sałatka wymaga przygotowania, jednak samo jej wykonanie jest już banalne. 1 porcja: 1 średniej wielkości burak 1 mniejsza lub pół dużej łodygi rabarbaru ok. 30 g sera feta lub sałatkowego typu feta 2 łyżki oliwy gałązka estragonu gruboziarnista sól Rabarbar myjemy, ale nie obieramy. Kroimy na ok. 1-1,5 centymetrowe kawałki. Polewamy łyżką oliwy, solimy solą gruboziarnistą i dodajemy rozmaryn. Odstawiamy na ok. 30 minut, najlepiej pod przykryciem. Pieczemy bez przykrycia przez ok. 10 minut, najlepiej z funkcją... Czytaj dalej na blogu Kucharzyca


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kucharzyca

    Dodaj komentarz