Przepis na : obiad
4 porcje: 400-500 g mięsa z piersi kurczaka 1 szklanka mleka lub napoju ryżowego 1 lekko czubata łyżka mąki jasnej pszennej lub orkiszowej 1 cytryna 2 małe szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz ziołowy do smaku Piersi kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Smażmy na oleju, po 2 minuty z każdej strony. Mięso zdejmujemy z patelni, odkładamy na bok. Cytrynę parzymy, ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Na patelnię dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną szalotkę. Smażymy krótko... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...