Przepis na : śniadanie
Kasza manna powstaje w procesie wysokiego przemiału pszenicy. Na rynku dostępne są także jej razowe warianty, a także z innych zbóż, np. żytnia czy orkiszowa. Was zachęcam do zainteresowania się manną gryczaną, którą wyróżnia lekko orzechowy smak. 600 ml mleka 400 ml wody 200 g jagód świeżych lub mrożonych 120 g kaszy manny gryczanej 4 łyżki ksylitolu W rondelku zagrzewamy ok. 1/3 szklanki wody i połowę ksylitolu. Dodajemy jagody i gotujemy ok. 10 minut. W razie potrzeby dolewamy wody. W osobnym rondelku zago... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...