Bułeczki poznańskie na podmłodzie
Bułeczki poznańskie na podmłodzie
Przepis na : śniadanie
Dzień przed wypiekiem bułek wymieszaj: 200 g mąki pszennej 200 g wody 2 g drożdży świeżych Mieszaninę zostaw pod przykryciem na 12-15 godzin. Po tym czasie do podmłody dodaj: 400 g mąki pszennej 200 g wody 10 g drożdży świeżych 1 łyżkę soli Wyrób ciasto. Mikserem ok. 5 minut, ręcznie trochę dłużej. Gdy siatka glutenu się uaktywni, ciasto będzie elastyczne. Odstaw na ok. 2,5-3 godziny do wyrośnięcia, przykryj aby ciasto nie wyschło. Wyrośnięte ciasto podziel na 10-12 części i uformuj ok... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, bułki, śniadania, kolacja, drożdżowe, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję