Bułeczki poznańskie na podmłodzie

Bułeczki poznańskie na podmłodzie

Bułeczki poznańskie na podmłodzie

Przepis na : śniadanie

Dzień przed wypiekiem bułek wymieszaj:  200 g mąki pszennej 200 g wody 2 g drożdży świeżych Mieszaninę zostaw pod przykryciem na 12-15 godzin. Po tym czasie do podmłody dodaj: 400 g mąki pszennej  200 g wody  10 g drożdży świeżych 1 łyżkę soli  Wyrób ciasto. Mikserem ok. 5 minut, ręcznie trochę dłużej. Gdy siatka glutenu się uaktywni, ciasto będzie elastyczne. Odstaw na ok. 2,5-3 godziny do wyrośnięcia, przykryj aby ciasto nie wyschło. Wyrośnięte ciasto podziel na 10-12 części i uformuj ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.