Wytęsknioną wiosnę postanowiłam powitać lekkim, smacznym i zielonym daniem. Tak powstały kluski serowe ze szpinakiem i sosem pomidorowym. Danie przygotowuje się bardzo szybko, jest proste, lekkie. Myślę, że może też być świetnym pomysłem na zachęcenie dzieci do zjadania szpinaku. Polecam! Porcja dla 2 osób KLUSKI 200 g twarogu 1 jajko 1/2 filiżanki mąki 3 kostki mrożonego szpinaku sól, pieprz ząbek czosnku SOS 1 puszka pomidorów cebula oliwa sól, pieprz czosnek szczypta cukru bazylia Szpinak rozmrozić, odpa...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach.
I o magii, jaka im towarzyszy.
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu.
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem.
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów.
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji.
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca.
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga.
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat.
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.