Kugiel brązowy ziemniaczany

Kugiel brązowy ziemniaczany

Kugiel brązowy ziemniaczany

Kugiel to takie danie kuchni żydowskiej, ale tej jej części, którą lubię, czyli prosto i tanio. W Izraelu przybrało nawet trochę formę fast-foodu. Wpływy kultury pozostawiły po sobie ślad na wschodzie, gdzie danie jest dalej obecne w jadłospisie miejscowej ludzkości, czasami nazywając się babką ziemniaczaną. Od kugla różni się ona skwarkami, które w kuchni żydowskiej są niedopuszczalne. Z czasem kuglem zaczęto nazywać również zapiekanki makaronowe. Jedna z nich jest na słodko z całkiem sporą ilością pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.