Zielony groszek uwielbiam pod każdą postacią. Tym razem pasta z zielonego groszku na krakersach. Pyszna przekąska na kolacje, śniadanie lub na domowe przyjęcia. Dodatkowo pasta doskonale sprawdzi się jako smarowidło do chleba.Prosto i smacznie. 300 g mrożonego zielonego groszku 150 g serka śmietankowego 1 łyżka kwaśnej śmietany sól pieprz 1 paczka krakersów Groszek ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Za pomocą blendera zmiksować jeszcze ciepły groszek na gładką masę. Odstawić groszek do ostygnięcia. Do ostud... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...