Zawijany chlebek z pietruszkowym pesto

Zawijany chlebek z pietruszkowym pesto

Zawijany chlebek z pietruszkowym pesto

Drożdżowy zawijas wymagający niewielkiego nakładu pracy, szybko zagnieciony, posmarowany na zielono, zrolowany, a w zasadzie skręcony, upchany do foremki i upieczony. Zjedzony ciepły, na niedzielne śniadanie. Z masłem i z kubkiem mocnej herbaty. Takie oto niedzielne śniadanie dziś polecam. Szczególnie tym, którzy nocy część niemałą przeznaczyli na atrakcje niepozwalające obudzić się wypoczętymi. Składniki: Ciasto: 300 gram mąki pszennej 2 łyżeczki suchych drożdży 200 ml mleka 2 łyżki oleju 1/2 łyżki cukru 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.