Śliwki wędzone w occie

Śliwki wędzone w occie

Śliwki wędzone w occie

Śliwki wędzone w occie, nie słodkie kalifornijskie, ale nasze z cudnym aromatem dymu, w połączeniu ze słodką zalewą octową tworzą wspaniały dodatek do zimnych mięs i wędlin. 1 kg śliwek wędzonych (u mnie śliwki stanley), 700 ml mocnego naparu herbaty, 900 g cukru, 1 l octu 6%, 2 szczypty świeżo startej gałki muszkatołowej, kawałek cynamonu, 25 – 30 goździków, 6 ziaren ziela angielskiego, Śliwki zalać mocnym naparem herbaty i odstawić na noc (około 10 12 godzin). Następnie zagotować je i gotować na małym ogniu, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.