Rolada ziemniaczana z grzybami

Rolada ziemniaczana z grzybami

Rolada ziemniaczana z grzybami

ciasto : 2 kg ziemniaków (ziemniaki mączyste, typ kulinarny C), 3 jajka, 500 g - 550 g mąki pszennej, sól nadzienie : 2 cebule, 3 łyżki tłuszczu (u mnie tłuszcz gęsi, może być masło, smalec), 50 g suszonych grzybów, 100 ml bulionu (warzywnego, drobiowego...) sól, cukier, pieprz świeżo zmielony, 3 łyżki soku z kiszonych ogórków lub kilka kropel soku z cytryny, łyżeczka posiekanego rozmartynu Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skórki, przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Poddu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.