Piernik marchewkowy , ciasto marchewkowe z cynamonem i goździkami. Pyszne aromatyczne ciasto według przepisu z PRL-u, z książki Zofii Czerny „Książka kucharska” wydanej w roku 1954 roku. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy marchewka, cukier, mąka, soda i przyprawy. Ciasto bez tłuszczu. 2 szklanki (około 400 g) drobno startej marchewki, 4 szklanki (około 680 g) mąki pszennej, 2 jajka, 1 szklanka cukru (200 g), 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1 łyżeczka świeżo zmielonych goździków, D...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...