Pędy chmielu czyli chmieliczek, znany i wykorzystywany w polskiej kuchni był od dawna. Antoni Teslar w kuchni polsko – francuskiej z 1902 roku, podaje przepis na jego wykorzystanie: „ Nie wszystek chmiel puszcza się na tyki, więc skoro w kwietniu ten zbyteczny wypuści kilka szparażków, można ich użyć na jarzynę jako szparagi. Poodłamywać główeczki, dopóki jest kruchy, obrać (tak jak szparagi, lub sparzywszy gorącą wodą, a wtedy skóreczka łatwiej odchodzi), spody odrzucić precz, wierzchy wymyć, nastawić gorącą wod... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...