Pędy chmielu, chmieliczek

Pędy chmielu, chmieliczek

Pędy chmielu, chmieliczek

Pędy chmielu czyli chmieliczek, znany i wykorzystywany w polskiej kuchni był od dawna. Antoni Teslar w kuchni polsko – francuskiej z 1902 roku, podaje przepis na jego wykorzystanie: „ Nie wszystek chmiel puszcza się na tyki, więc skoro w kwietniu ten zbyteczny wypuści kilka szparażków, można ich użyć na jarzynę jako szparagi. Poodłamywać główeczki, dopóki jest kruchy, obrać (tak jak szparagi, lub sparzywszy gorącą wodą, a wtedy skóreczka łatwiej odchodzi), spody odrzucić precz, wierzchy wymyć, nastawić gorącą wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.