„paella” z małżami, chorizo i kurczakiem

„paella” z małżami, chorizo i kurczakiem

„paella” z małżami, chorizo i kurczakiem

1 kg małży, 200 g wędzonego pikantnego chorizo, 2 nogi z kurczaka, 1 duża cebula, 1 żółtka papryka, 200 ml białego wytrawnego wina, 400 ml bulionu, 350 ml ryżu krótko ziarnistego, 240 g groszku konserwowego ( puszka 400 ml) 2 łyżeczki przyprawy do ryb – NOMU, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, Kurczaka umyć, osuszyć, pociąć na mniejsze kawałki, osolić, oprószyć pieprzem i odstawić na pół godziny. Małże dokładnie oczyścić - w yszorować szczoteczką, usunąć wąsy. wyrzucić muszle otwarte, które nie zamykają się po pos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chorizo, kurczak, mule, papryka, ryż, koper, groszek, ryby, owoce morza, imbir, ryba, wieprzowina, zapiekanka, zapiekanki, ryż smażony, kurczak z papryką , kurczak wędzony , kurczak z ryżem, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, kurczak po włosku, kurczak z cytryną, zapiekanka z ryżu, ryby smażone

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.