Jajecznica z cukinią

Jajecznica z cukinią

Jajecznica z cukinią

Przepis na : śniadanie

Jajecznicę z cukinią można przygotować z boczkiem lub bez, to zależy od naszych upodobań. Proporcje na mniej więcej 3 osoby. 1 nieduża cukinia (około 200 g), 5 – 6 jajek, 100 g boczku, sól, masło, Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut. Boczek pokroić w plasterki, a następnie w paski. Na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek, przesmażyć. Dodać 1 – 2 łyżki masła. Wbić jajka i dodać odciśniętą cukinię. Usmażyć tak jak lubimy. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.