Babka drożdżowa pomarańczowa

Babka drożdżowa pomarańczowa

Babka drożdżowa pomarańczowa

Babka drożdżowa pomarańczowa ponczowa.   Babka : 500 g mąki pszennej krupczatki, 6 żółtek, 130 g cukru, 2 średnie pomarańcze (po ugotowaniu ok. 330 g), 150 ml soku z pomarańczy, 60 g świeżych lub 20 g suchych drożdży, 100 g masła, skórka otarta z 1 - 2 pomarańczy, szczypta soli, rodzynki – 50-100 g, masło i bułka tarta do formy, poncz : 120 ml soku z pomarańczy, 60 g cukru, 60 ml rumu, 1 - 2 łyżki soku z cytryny, kawałeczek skórki cytrynowej Babka : pomarańcze włożyć do garnka i zalać wrząca wodą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.