Dzisiaj zapraszam na jeden z symboli mojego rodzinnego miasta Krakowa- na obwarzanka;) Będąc w Krakowie pewnie nie raz zajadaliście się tym smakołykiem. Nazwa "Obwarzanek" pochodzi od odgotowywania ich przez chwilę we wrzącej wodzie czyli obwarzania. Co powiecie na przyrządzenie ich w domowym zaciszu? Ja jestem bardzo na tak;) Obwarzanki podbiły serca moich domowników;) A jak z Waszymi :> Przepis znalazłam na stronie Apetyt . Polecam bardzo;) Składniki: 510 gram mąki pszennej 250 ml wody ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...